Bank of China dobila dozvolu za rad u Srbiji

10.01.2017 07:25
slika

Bank of Chinadobila je od Narodne banke Srbije (NBS) dozvolu za rad u Srbiji, rečeno je u NBS. Narodna banka Srbije je, po zahtevu osnivača - Bank of China Hungary Close Ltd. iz Budimpešte, pošto je ocenjeno da su ispunjeni svi propisani uslovi, dala dozvolu za rad banci koja će poslovati pod poslovnim imenom Bank of China Srbija, akcionarsko društvo, Beograd", navode u NBS.

Kako dodaju, banka se, nakon dobijanja dozvole za rad i svih propisanih saglasnosti NBS, upisala u registar privrednih subjekata kod Agencije za privredne registre. To će biti prva kineska banka koja radi u Srbiji.

Osnivač banke u Srbiji je Bank of China Hungary Close Ltd. iz Mađarske, čiji je vlasnik Bank of China Ltd iz Kine, koja je u prvih pet banaka u svetu po vrednosti tržišnih transakcija. Banka u Srbiji će, kako je planirano, biti centrala Kineske banke za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu.

Prema ranijim najavama, banka u Srbiji bi trebalo da počne da radi 20. januara.

 

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.