Mišković opet gradi u BG: Niče Delta planet

19.01.2017 14:41
slika

Delta Holding će sredinom godine početi izgradnju tržnog centra "Delta Planet" na beogradskoj Autokomandi u vrednosti 200 miliona evra, najavila je kompanija. Izvor: Beta

"Izgradnja tog, kao i tržnog centra u Banjaluci, biće dva najznačajnja projekta Delte u ovoj godini", rekao je na konferenciji za novinare viši potpredsednik Delta Holdinga Dejan Jeremić, piše BETA.

Kako je istakao, "Delta Planet" će se prostirati na 200.000 kvadrata i biće najaveći šoping mol u regionu, a u njegovoj izgradnji i poslovanju biće angažovano oko 4.000 ljudi.

On je dodao će izgradnja šoping centra "Delta siti" u Banjaluci koštati 70 miliona evra, angažovaće lokalnu građevinsku industriju i otvoriti oko 2.500 radnih mesta.

Po rečima potpredsednika Delta Holdinga Živorada Vasića, jedna od značajnih investicija te kompanije je i izgradnja hotela Interkontinental u Ljubljani koji bi trebalo da bude otvoren u septembru ove godine, a koštao je 50 miliona evra.

Taj hotel, kako je rekao, ima četiri sprata ispod zemlje i 20 spratova iznad zemlje, bazen na 19. spratu, a sobe su od 38 kvadrata.

Delta, čiji je vlasnik Miroslav Mišković, krajem prošle godine je kupila hotel Holidej in i Belexpocentar u Beogradu koji će, prema rečima Vasića, biti "renovirani za 21. vek".

Ta kompanija je, kako je istakao Jeremić, u 2016. godini ostvarila prihod od 49,47 milijardi dinara, a najveći udeo, 54 odsto, ima Delta Agrar. U budžet Srbije Delta Holding je 2016. godine uplatila 10,16 milijardi dinara.

Delta Auto grupa je, kako je rečeno, prošle godine je povećala prihode za više od deset odsto, a ove godine planira da na domaće tržište uvede električne automobile i hibridna vozila.

Delta Transportni Sistem povećao je prošle godine prihode za više od 20 odsto, čemu je doprinelo pružanje usluga međunarodnog transporta u 36 zemalja. Planirano je da ta firma uvede novu uslugu želeničkog transporta i otvaranje novih linija zbirnog drumskog transporta za Nemačku i Austriju.

U 2017. godini ulaganja Delte u agrar će, kako je planirano, biti udvostručena i iznosiće skoro 40 miliona evra.

"Planiramo podizanje zasada pod trešnjom kod Zaječara sa najsavremenijom tehnologijom uzgoja", rekao je Dejan Jeremić.

On je istakao da je cilj kompanije da ove godine izvoz bude oko 100 miliona dolara, najvećim delom prodajom voća i povrća i žitarica, i da je u Rusiji registrovana firma koja će se baviti prodajom te robe.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.