Belgrade Plazu kupuje izraelska kompanija BIG Shopping Centres

31.01.2017 12:12
slika

Holandska kompanija Plaza Centers saopštila je da je potpisala obavezujući ugovor o prodaji svog šoping i zabavnog centra u Beogradu, Belgrade Plaza, izraelskoj kompaniji BIG Shopping Centres, prenosi portal Alliance News.

Po okončanju prodaje, koja se očekuje u februaru, kompanija Plaza će, kako je saopšteno, dobiti prvu avansnu uplatu od oko 28 miliona eura, nakon čega će uslijediti dalje uplate. Kompanija BIG Shopping Centres, koja se kotira na berzi u Tel Avivu, obezbijediće garanciju za osiguranje budućih plaćanja, saopštila je kompanija Plaza.

Konačna dogovorena vrijednost tržnog centra Belgrade Plaza će, kako je saopšteno, biti izračunata na osnovu opšte stope kapitalizacije od 8,25%, kao i održivog neto operativnog profita posle 12 mjeseci njegovog rada, a koji će, prema procjenama kompanije Plaza, biti između 7,2 i 7,5 miliona eura godišnje. Više od 90% poslovnog prostora tržnog centra Belgrade Plaza, koji bi trebalo da bude otvoren u aprilu 2017, je već izdato.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.