Karić: Okrećemo se poljoprivredi

03.02.2017 08:53
slika

Lider Pokreta snaga Srbije, biznismen Bogoljub Karić koji se nedavno vratio u Srbiju nakon dugogodišnjehg boravka u Rusiji zbog istrage koja je protiv njega vođena u Srbiji, izjavio je da se ne vidi ni na ministarskom mestu.

"Sve je to daleko od mene. Potrebna nam je samo mogućnost da možemo da pomognemo da pokrenemo fabrike i da implementiramo ideje koje imamo u Rusiji i drugim zemljama", kazao je Karić.

On je istakao da nije zadovoljan ekonomskim napretkom i podsetio da je u protekle dve decenije u Srbiji zatvoreno 80 odsto pogona, a da mladi odlaze i zemlje u potrazi za poslom.

"Mi ćemo to da sredimo, da se u Srbiji radi i živi. Naš glavni cilj je da podstaknemo proizvodnju i preradu salate, voća, poljoprivrednih i stočarskih proizvoda", rekao je Karić.

Kako je istakao Karić, država treba da omogući poljoprivrednicima pozajmice od 30.000 evra za gradnju plastenika sa rokom otplate od 30 godina i kamatom od jedan odsto.

"Država takođe treba da omogući otkup, da obezbedi prodaju i izvoz. Sve što Srbija proizvede može Moskva da otkupi", naglasio je Karić. 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.