Matijević ulaže u Jugoeksport zgradu više od četiri miliona eura

03.02.2017 08:55
slika

Vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević preuzeo planira poslovnu zgradu "Jugoeksporta" u centru Beograda, koju je nedavno kupio da preuredi u hotel.Matijević je Tanjugu kazao da u rekonstrukciju te zgrade planira da uloži između tri i četiri miliona evra, a da se očekuje da će hotel koji će se zvati Centar Beograd biti otvoren do kraja ove godine.

Prema rečima Matijevića, trenutno se priprema projekat obnove fasade nekadašnje zgrade Jugoeksporta, koja ne sme da se izmeni, jer je pod zaštitom države, a traže se i arhitekte koje će raditi enterijer.

Hotel će, kako je istakao, imati četiri zvezdice, 65 soba, svoja parking-mesta i u njemu će biti zaposleno oko 40 radnika.

Matijević je naglasio da je isplatio celokupnu sumu predviđenu ugovorom od 7,3 miliona evra i da je overio ugovor o kupovini, negiravši informacije koje su se pojavljivale da je prodaju preko suda osporila Alfa banka.

"Ovaj hotel u Beogradu će biti naš peti hotel, jer već imamo tri hotela u Novom Sadu i jedan u Zrenjaninu", rekao je vlasnik industrije mesa "Matijević".

Matijević je zgradu Jugoeksporta, koja ima 5.500 kvadratnih metara, kupio krajem decembra prošle godine u nadmetanju sa MK grupom Miodraga Kostića i "Alfa bankom" po ceni od oko 1.300 evra po kvadratu.

Nekadašnja zgrada Jugoeksporta u beogradskoj Kolarčevoj ulici je sazidana 1923, po projektu Matije Bleha. Nuđena je nekoliko puta na prodaju, prva procena je bila da vredi 20 miliona evra, ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.

 

 

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.