Propala prodaja Galenike

08.02.2017 14:53
slika

Pregovori Vlade Srbije i britansko-ruskog konzorcijuma Frontier-Pharma Petrovax o prodaji Galenike su propali, piše Blic.

Danas ističe rok kada bi trebalo da bude poznata dalja sudbina najveće farmaceutske kompanije u Srbiji, a prema saznanjima lista, strani konzorcijum nije uspio da se dogovori sa bankama oko Galenike.

“Srpska kompanija dužna je oko 70 miliona eura komercijalnim bankama. Britansko-ruski konzorcijum nije želio da preuzme ta potraživanja, ali su vodili pregovore sa bankama o prolongiranju rokova za vraćanje pozajmica. Iako je strancima ostavljeno više nego dovoljno vremena, jer je rok za prodaju Galenike više puta produžavan, pregovori su propali“, navodi izvor Blica.

Prema njegovim riječima ni država nije htjela da daje garancije i da na taj način pokrije dugovanje.

“Danas će se održati sastanak predstavnika Vlade i britansko-ruskog konzorcijuma. Najvjerovatnije će saopštiti da se rok produžava za još mjesec dana. Međutim, stranci će u tom periodu odustati od ulaska u strateško partnerstvo“, ističe sagovornik Blica.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.