YouTube: Od 2018. nema preskakanja reklama!

20.02.2017 13:52
slika

Čak 90 odsto korisnika zatvara reklama koje se pojavljuju na video snimcima na Jutjubu (YouTube), ali od početka sledeće godine to više neće biti moguće. Dobra stvar je da će Jutjub uporedo sa ovom novinom skratiti vreme trajanja reklama.

Korisnici Jutjuba od sledeće godine više neće moći da preskaču reklame, kao što to sada rade, javlja N1.

Internet div koji je u vlasništvu još većeg – Gugla, ukinuće reklame od 30 sekunde, koje sada posle šest sekundi mogu da se preskoče. Umesto njih uvešće reklame u trajanju od 15 i 20 sekundi, ali i ukinuti opciju „skip“.

„Kao deo toga odlučili smo da ne nastavimo s reklama od 30 sekundi bez mogućnosti preskakanja, već ćemo pažnju usmeriti na formate kojima će biti zadovoljniji i korisnici i oglašivači“, rekao je portparol Gugla (Google), potvrdivši informacije koje su se pojavile na internetu.

Zaključak stručnjaka je da industrija mora da poboljša korisničko iskustvo online oglašavanja, a ovo je, prema njima, korak u tom smeru.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.