Air Serbia od 1. juna 2017. uvodi letove za Veneciju

22.02.2017 09:43
slika

Nacionalna aviokompanija Air Serbia saopštila je da planira uvođenje letova za Veneciju koji će se od 1. juna 2017. godine odvijati četiri puta nedeljno. Direktni letovi biće promovisani na ovonedeljnom Beogradskom sajmu turizma.

Prvi let predviđen je za 1. jun, a na liniji do venecijanskog aerodroma Marko Polo svake nedelje leteće ATR 72 avion sa ukupno 560 sedišta u oba pravca.

"Grad mostova", kako zovu Veneciju, biće treća destinacija u Italiji do koje leti Air Serbia, pored Milana i Rima. Letovi će se obavljati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i nedeljom, a trajaće otprilike dva sata.

- Veoma se radujemo što ćemo leteti za Veneciju ovoga leta i tako povezati Beograd sa gradom koji zbog svoje bogate arhitekture i kulture posećuju milioni turista svake godine - izjavio je Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia, i dodao da će letovi četiri puta nedeljno omogućiti poslovnim i turističkim putnicima lako povezivanje sa srpskom prestonicom, ali i sa Jugoistočnom Evropom, kao i Bliskim Istokom preko Beograda.

- Procenjuje se da više od 55% srpske dijaspore u Italji živi baš u oblasti koju pokriva venecijanski aerodrom Marko Polo, što je oko 70.000 ljudi, tako da će i oni imati koristi od nove vazduhoplovne veze sa Srbijom - naveo je Kondić.

On je istakao da je prisustvo kompanije Air Serbia na italijanskom tržištu značajno, a u planu je saradnja sa turističkim i poslovnim partnerima, uključujući Al Italiju i Etihad Airways, da bi se osigurao uspeh nove linije.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.