Voze 500 km da kupe jeftinije jer se isplati

06.03.2017 13:19
slika

Povoljne karte, popusti na hranu, odeću i proizvode za higijenu i do 80 odsto, dovoljan su razlog za prelazak nekoliko stotina kilometara.

Da bi kupili odeću i obuću po povoljnijim cenama, sve više stanovnika Bosne i Hercegovine odlazi u šoping izlete u Trst, Beč i Grac, pa i Zagreb.

Kako piše Večernji list, stanovnicima BiH isplati se da voze i po 500 kilometara do evropskih trgovačkih centara, gde za manje novca mogu da kupe mnogo više kvalitetnijih stvari nego u domaćim trgovinama. 

Sve više ljudi, osim cena, primećuje i kvalitetu robe sa Zapada i odlučuje se za kupovinu u inostranstvu, jer ipak su naši proizvodi rađeni za treće zemlje i ne prolaze kontrole kao oni proizvodi namenjeni zemljama EU. 

A svoju priliku u tome videle su i brojne turističke agencije koje organizuju šoping izlete iz velikog broja gradova. Tako je za odlazak u Grac iz Sarajeva, Zenice ili Tuzle potrebno izdvojiti između 50 i 60 KM, Banje Luke oko 50 KM - iz koje odlazak u kupovinu u Zagreb i Ljubljanu košta oko 25 KM, za Trst 40 KM.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.