Stiglo 27 ponuda za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla

13.03.2017 09:19
slika

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Komisije za davanje predloga Vladi za izbor i sprovođenje modela strateškog razvoja beogradskog Aerodroma Nikola Tesla, Zorana Mihajlović izjavila je da se na pretkvalifikacioni konkurs za koncesiju za taj aerodrom prijavilo ukupno 27 kompanija iz celog sveta.

- Rok za konkurs istekao je u petak (10. marta 2017. godine), a do nedelje popodne prijave su proveravane. Među prijavljenima su svetski priznate kompanije iz Nemačke, Francuske, Kine, Rusije, Turske, Švajcarske, ali i iz Indije, Koreje i Grčke - rekla je Mihajlović za Kurir. Ona je ocenila da je ovako veliko interesovanje najbolji dokaz da će Aerodrom Nikola Tesla sigurno zadržati vodeće mesto u ovom delu Evrope, saopšteno je iz njenog kabineta.

- Mi smo se odlučili da ne prodajemo Aerodrom, već da idemo u koncesiju i sada očekujem da ćemo u ovakvoj konkurenciji dobiti odlične uslove i za Aerodrom Nikola Tesla i za našu zemlju. U ovakvoj konkurenciji Vladi neće biti lako da izabere najboljeg ponuđača - izjavila je Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prema saznanjima Blica koncesiona ponuda je stigla od francuskog Vincia i Aeroports de Paris, kao i holandskog Schiphola. Tu su i dve ponude iz Emirata, čije su kompanije ozbiljno razgovarale sa predstavnicima Vlade i pokazale veliko interesovanje.

Ranije se pisalo i da su za koncesiju aerodroma zainteresovani Aerodromi regiona Rusija i Fraport Nemačka.

Kako saznaje Blic, ono što je sada izvesno, to je da zbog velikog interesovanja Vlada Srbije može da ostvari planirani cilj, odnosno da beogradski aerodrom neće dati koncesionaru ispod 350 miliona evra. 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.