Konzum u Hrvatskoj zatvara 27 trgovina

26.06.2017 14:43
slika

U narednih mjesec dana bit će zatvoreno 27 Konzumovih trgovina, rekla je predsjednica hrvatskog Sindikata trgovine Zlatica Štulić.

Prema informaciji koju je Štulić dobila od Radničkog vijeća Konzuma, riječ je uglavnom o manjim trgovinama sa najviše pet zaposlenih.

Štulić je navela da će jedan broj radnika iz tih trgovina biti prebačen u druge, poput onih na moru s obzirom na to da za njih postoji potreba zbog sezone, javili su hrvatski mediji.

Ona je dodala da postoji mogućnost da radnici, ako te trgovine budu iznajmljene drugim firmama, budu "prebačeni" u ta preduzeća.

Štulić je napomenula da je jedan broj radnika stekao i uslove za penziju.

Povjerenik za Agrokor Ante Ramljak jučer je u Sarajevu rekao da situacija u BiH nije kritična i da ne treba razmišljati o otpuštanju velikog broja ljudi.

"Moj fokus sada će biti situacija u BiH. Nama je prioritet stabilizovati situaciju na tržištu BiH s obzirom na to da tu imamo određenih problema s dobavljačima", rekao je Ramljak.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.