Aerodrom Nikola Tesla: Neto dobit u pet mjeseci porasla šest odsto

28.06.2017 14:24
slika

Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd ostvario je u prvih pet mjeseci 2017. godine neto dobit od 1,07 milijardi dinara, što je za 6,0 procenata više nego u istom periodu prošle godine.

U posmatranom periodu je bruto dobit iznosila 1,32 milijarde dinara, i za 11 odsto je viša u odnosu na prvih pet mjeseci 2016. godine, saopšteno je iz Aerodroma.

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 3,53 milijarde dinara, što je povećanje od 9,0 posto na godišnjem nivou, a poslovni prihodi veći su 10 procenata. Porastao je i broj putnika za 9,0 procenata u odnosu na isti period lani.

Usluge beogradskog aerodroma od januara do kraja maja koristilo je 1.805.125 putnika. Prevezeno je skoro osam hiljada tona robe i pošte, što je povećanje za 15 odsto.

“U junu očekujemo više od 500.000 putnika, što je porast od čak 10 odsto. To će biti prvi jun ikada u kojem će beogradski aerodrom opslužiti više od pola miliona putnika”, navode iz beogradske vazdušne luke.

Prema svim poslovnim pokazatelima, tekuća godina biće godina daljeg rasta i razvoja Aerodroma “Nikola Tesla”, zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.