CBCG neće da priča o Atlas banci i saradnji sa Rusima jer mogu da štete državi

04.06.2014 09:22
slika

Da li je Centralna banka Ruske Federacije (CBRF) tražila od Centralne banke Crne Gore (CBCG) pomoć u provjeri transakcija između Atlas banke i njene kćerke Atlas banke Moskva (ABM) i ako je bilo zahtjeva da li je CBCG došla do saznanja o sumnjivim transakcijama i o tome obavijestila kolege iz Rusije, pitanja su na koja iz CBCG „Vijestima“ nije odgovoreno.

Izostao je i odgovor na pitanje da li je CBCG od ruskih kolega tražila neke informacije o poslovanju Atlas banke u Rusiji, i ako jeste, šta je utvrđeno.

U odgovoru na pitanja viceguverner CBCG Velibor Milošević (na slici) je objasnio da, shodno zakonima o bankama i slobodnom pristupu informacijama, ne mogu da odgovore na pitanja jer je riječ o tajnim podacima.

Uz to, ugrozili bi se odnosi CBCG i CBRF koji su definisani Memorandumom iz 2007. godine. Dvije institucije su se njime obavezale da će sarađivati i razmjenjivati informacije, kao i da će štititi tajnost tih podataka.

Iz CBRF je “Vijestima” ranije saopšteno da će se poslovanjem ABM-a, biznismena Duška Kneževića, možda baviti i Vrhovno tužilaštvo Rusije, nakon što provjere finansijsko stanje.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.