Vanredni parlamentarni izbori: Počela bitka za glasove

13.06.2014 11:14
slika

Danas je službeno počela predizborna kampanja za prijevremene parlamentarne izbore u Sloveniji. Političke stranke (prije ovih izbora nastalo je nekoliko novih) imaju oko mjesec dana da uvjere birače da 13. jula glasaju za njih.

Finansiranje ovih kampanja, kao i za evropske izbore, pod strožim je pravilima budući da predizborne kampanje više ne smiju finansirati kompanije, a donacije fizičkih osoba ne smiju biti veće od 10 prosječnih bruto zarada. Organizator kampanje mora sva finansijska sredstva koje dobije ili sam namijeni za kampanju, prikupiti na poseban račun koji su stranke već morale otvoriti.

Prema procjenama uredništva poslovnog lista Finance, u raspravama bi se kandidati trebalo fokusirati na teme kao što su javna potrošnja, porezi, penzija, korupcija, birokratske prepreke, dalja privatizacija i nova radna mjesta.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.