Riječki Vargon cijevi plasira sve do Čilea i S. Arabije

07.11.2014 15:30
slika

Riječka tvrtka Vargon jedan je od vodećih regijskih proizvođača cijevnih sustava za odvod i dovod vode s godišnjim prihodom od 100-injak milijuna kuna (oko 13 milijuna eura), prenosi Poslovni dnevnik.

Poduzeće pokriva paletu proizvoda za odvod i dovod vode kao i paletu proizvoda za potrebe infrastukturne izgradnje odvodnje u kanalizacijskim i oborinskim sustavima."Naša pozicija u Hrvatskoj je dominantna upravo iz razloga što nudimo komplete proizvoda za spomenute sustave. Najveći problem poslovanja na domaćem tržištu je njegova nesređenost. Prije svega mislim na nesigurnost naplate potraživanja i nezaštitu vjerovnika", pojašnjava Goran Brašnić, direktor Vargona

Riječka tvrtka na domaće tržište plasiramo 60 posto svojeg plasmana, a od izvoznih destinacijama imje najvažnija Bosna i Hercegovina. No, osim u BiH, cijevi iz Rijeke idu i u Italiju, Nizozemsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku. Iako sa simoličnim količinama, nazočni su i u Čilelu te Saudijskoj Arabiji.

U Vargonu ističu da ulaskom Hrvatske zemlje u EU nisu osjetili značajnije benefite, a pomaci su se dogodili u smislu pojednostavljenja izvoza i izvoznog carinjenja te prateće dokumentacije. No, cilj tvrtke je svakako plasirati se što bolje na tržištima zemalja EU. Uz to, žele zauzeti i što bolju poziciju u zemljama Bliskog istoka, Rusije, Azerbejdžana i Kazahstana. 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.