Odbačena ponuda Jankovca za preuzimanje bijeljinske Šećerane

25.05.2015 13:58
slika

Vlada Republike Srpske, u dogovoru sa upravom Fabrike Šećera Bijeljina, odbila je ponudu Poljoprivredne zadruge Jankovci iz Hrvatske za preuzimanje ove fabrike. Kako je kazao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Stevo Mirjanić, razlog za odbijanje ponude je što su Jankovci tražili otpis svih dugova Šećerane.

- U toj ponudi traženo je da RS otpiše 24 miliona KM  (12,2 miliona eura) dugovanja Šećerane, da se obezbijedi povoljan kredit od 25 miliona KM (12,7 miliona eura) za remont postrojenja i još 35 miliona KM (17,8 miliona eura) povoljnih kreditnih sredstava za kampanju pokretanja fabrike. To Vlada nije mogla da prihvati i naložila je menadžmentu Šećerane da traga za novim rješenjima. Nekoliko inostranih firmi je izrazilo interes da investira u Šećeranu iz Poljske, Bugarske, Rusije i Izraela, kazao je Mirjanić, te dodao kako do sada ništa konkretno nije dogovoreno.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.