Beogradu fali hotel za tri zvjezdice

02.06.2015 14:33
slika

Beogradu je potreban veliki hotel sa tri zvezdice koji može da primi goste iz jednog čarter-aviona, kaže Georgi Genov, predsednik Udruženja HORES (Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede).On kaže da bi zato investitori trebalo da prestanu da grade ekskluzivnije objekte jer za njih više nema dovoljno gostiju.Podseća da se svake godine u prestonici otvori novi hotel sa četiri zvezdice iako, kako tvrdi oni  gradu više nisu potrebni.

Prema zvaničnim podacima TOB, srpska prestonica ima 37 hotela sa četiri zvezdice. Samo četiri hotela ima pet zvezdica, a među njima su i garni hoteli. Sa tri zvezdice postoje 23 hotela, ali većina od njih ima mali broj soba, skromnog je enterijera, nude i "dnevni boravak", pa su i mnogi hosteli bolji od njih.

"Siguran sam da hoteli sa četiri zvezdice rade sa gubitkom. Naši hoteli rade sa godišnjom popunjenošću od 27 odsto, a u svetu, kada popunjenost padne na 29 odsto, gazde stavljaju ključ u bravu", kategoričan je Genov.

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regionalnim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ako ne želite više da primate besplatan newsletter, to uradite sa dva klika.